Behandelingen

Voor de laserbehandeling

Om je goed voor te bereiden op een behandeling, zijn er enkele belangrijke stappen die je moet volgen. Ten eerste vragen wij je een dag voor de behandeling de zones te scheren die je wilt laten behandelen.

Daarnaast is het van belang om je huid gedurende minstens 6 weken vóór de eerste behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank. Hetzelfde geldt voor spraytanning.

Tijdens de behandeling is het ook belangrijk om niet te epileren of te waxen, omdat deze methoden de haarzakjes verwijderen die nodig zijn om met de laser te behandelen. Als je toch zon hebt gehad of haarzakjes hebt verwijderd door epilatie of waxen, is het verstandig om minimaal 6 weken te wachten voordat je kunt worden behandeld. Dit geeft de haarzakjes de kans om weer voldoende te groeien voor een effectieve behandeling.

De laserbehandeling

Wij maken gebruik van de GentleLase Pro-U, de meest krachtige laser voor permanente ontharing. Deze laser is in staat zelfs de fijnste haartjes definitief te verwijderen dankzij de alexandriet laser (755nm) die hij bevat. Over het algemeen zijn 8 tot 10 behandelingen voldoende, maar het exacte aantal behandelingen varieert per persoon, afhankelijk van de haargroei en huidtype.

Tijdens de behandeling zorgen we voor de bescherming en koeling van je huid met behulp van de nieuwste Zimmer Cryo 7. Deze Zimmer helpt je huid te beschermen en verkoelen door middel van koude lucht. Het kan echter normaal zijn dat je huid tijdens de behandeling rood wordt en dat er peri-folliculair oedeem optreedt, wat een gebruikelijke reactie van de huid is. Daarnaast zou je ook tijdens de behandeling enkele prikjes kunnen voelen.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling is het normaal dat de huidreacties zoals roodheid en jeuk kunnen aanhouden. Als dit gebeurt, kun je je huid koelen met een icepack om wat verlichting te bieden.

Het is van groot belang om gedurende de tijd tussen de behandelingen en tot 6 weken na de laatste behandeling zonlicht en zonnebanken te vermijden. Blootstelling aan deze bronnen kan pigmentverschuiving en zelfs verbrandingen veroorzaken. Bovendien is het essentieel om je huid te beschermen door minstens SPF 30 zonnebrandcrème te gebruiken. Dit helpt om verdere schade aan de huid te voorkomen.

Vermijd ook intensieve lichamelijke activiteiten tot 24 uur na de behandeling en stel je huid niet bloot aan warmte gedurende 48 uur na de behandeling. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet te heet moet douchen of naar de sauna moet gaan.

Het resultaat

De resultaten van de behandeling kunnen variëren van persoon tot persoon, omdat iedereen een andere huid en haargroei heeft. Ons streven is om met elke behandeling een haarvermindering van ongeveer 20% te bereiken.Tussen 7 en 14 dagen na de behandeling zul je mogelijk veranderingen in je haargroei opmerken. Het kan zijn dat de haartjes uitvallen als gevolg van de behandeling. Gedurende deze periode is het belangrijk om alleen te scheren en niet te waxen of epileren, omdat dit de resultaten kan beïnvloeden.

Na de voltooiing van de behandelsessies, heb je een onderhoudsbeurt per jaar nodig om de behaalde resultaten te behouden.

Interesse in laserontharing?

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 0318-250297. Je kunt direct een afspraak maken met de rose knop rechtsonderin. Of bezoek ons op Instagram.

Wat klanten zeggen

Wat kost een laserbehandeling?